Index Vakbarát Hírportál

Tűzriadó miatt kellett kiüríteni az Etele Plazát

2021. október 9., szombat 13:54 | aznap frissítve

Az Index egyik olvasója küldött be képet arról, hogy a déli órákban tűzriadó volt az újbudai Etele Plazában, a vásárlók sietve elhagyták az épületet. A helyszínt azóta átvizsgálták, és nem találtak problémát.

Az Etele Plaza tűzjelzője a mai napon riasztást küldött, így a protokollnak és a szabályzatnak megfelelően a bevásárlóközpontot kiürítették. Az épületet szakszerűen, szabályok szerint átvizsgálták, és rendben találták, ennek megfelelően a vásárlókat vissza is engedték a pláza területére

– tájékoztatta az Indexet  Varga Imre, az üzletközpont  kommunikációs ügynöksége részéről. 

A Lánglovagok mindenesetre már az új bevásárlóközpont átadásakor létesítési hibákról és a tűzvédelmi szabályok megsértésének soráról számolt be. 

Hiányzó vagy rossz helyre rakott biztonsági jelek, menekülési irányok hibás jelölése, trehány módon szerelt tűzjelző kézi jelzésadók, tűzszakasz- és füstszakaszhatáron kitámasztott tűzgátló, illetve füstgátló ajtók

– sorolták a fellelt problémákat. 

A szaklap szerint az ilyen hibák főként akkor jellemzőek, ha a generálkivitelező a tűzvédelmi szakemberen spórol, ami az egyik oldalon megtakarítást jelent ugyan, de egy tényleges veszélyhelyzetben ennek súlyos ára lehet. 

Rovatok