Index Vakbarát Hírportál

Csalódást kelt az időjárás, ne számítsunk sok jóra

2021. október 9., szombat 17:03

Szombat este délkelet felől tovább növekszik a felhőzet. Reggelre már általában erősen felhős vagy borult lesz az ég, de az északkeleti tájakon lehetnek kevésbé felhős területek. Az északnyugati és az északkeleti megyék kivételével többfelé várható eső. A többnyire mérsékelt északkeleti szél időnként megélénkül.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 2 és 9 fok között alakul, de a kevésbé felhős északkeleti tájakon kevéssel fagypont alá is hűlhet a levegő.

Vasárnap az ország északkeleti harmadán vékonyodik, szakadozik a felhőzet. A csapadék is megszűnik a délelőtti órákban, másutt marad a borult idő ismétlődő, változó intenzitású esővel. Az északkeleti, keleti szél többfelé lesz élénk  közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat.

A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 8 és 13 fok között valószínű, de az ország északkeleti harmadában 15, 18 fok is lehet.

Hétfőn nagyrészt erősen felhős vagy borult lesz az ég, de főleg északon, északkeleten délutánig vékonyabb lehet a felhőzet. Az ország déli felén többfelé, másutt elszórtan valószínű eső, zápor. Az északi szelet élénk, az Észak-Dunántúlon helyenként erős lökések kísérik.

A minimum-hőmérséklet 1 és 9, a maximum általában 10 és 15 fok között várható, de a csapadékosabb délnyugati tájakon ennél hűvösebb, északkeleten pedig akár 16, 17 fok is lehet.

Rovatok