Index Vakbarát Hírportál

Ennyi volt, egy operatív törzzsel kevesebb

2021. október 9., szombat 15:06

Mától hatályát vesztette a közösségi élet újraindításáért felelős operatív törzs létrehozásáról és feladatairól szóló kormányrendelet – derül ki a pénteken megjelent Magyar Közlönyből.

Orbán Viktor június 9-én, a Magyarország újraindul! csúcskonferenciánjelentette be a közösségi élet újraindításáért felelős operatív törzs felállítását. A kormányfő ugyanis úgy vélekedett, hogy a járvány után is kellenek operatív törzsek, csak más típusúak, mint a járvány idején. Feladatukként a pandémia utáni élet újraindítását nevezte meg. Két operatív törzs felállítását jelentette be:

A Novák Katalin vezette operatív törzs június 15-én kezdte meg munkáját. Az utolsó ülés október 5-én volt, amely után a miniszter elmondta:

A közösségi élet újraindításáért felelős operatív törzs befejezi a munkáját, mert a közösségi élet újraindult, már csak a működtetését kell biztosítani, ami a kormány feladata.

Az operatív törzs összesen 13 alkalommal ülésezett, több mint nyolcvan javaslatot tárgyaltak, és több mint harminc döntést jelentettek be összesen több mint százmilliárd forint értékű támogatásról és beruházásról.

Rovatok