Index Vakbarát Hírportál

Lecsapott a TEK az éjszakai élet hírhedt alakjára

2021. október 9., szombat 19:01

Péntek este őrizetbe vette a TEK és az NNI az éjszakai életben és az alvilágban is jól ismert H. Sándort, azaz Tureket – írja a Pesti Srácok. Egyelőre nem világos, mivel gyanúsítják, ugyanakkor az őrizetbevétel után 24 órával azt is közölni kell vele a hatóságoknak. A lap úgy tudja, a rendőrség újra nyílt nyomozást folytat az 1999-es Döcher-gyilkosság ügyében, és rendőri körökben már korábban emlegették a nevét mint lehetséges felbujtót, igaz,

gyanúsítást soha nem közöltek vele.

Döchert és Bulgár Misiként ismert alvilági társát 1999. február 2-án gyilkolták meg egy XV. kerületi presszóban. A sötét hosszú kabátot, fején kapucnit, arcán sálat viselő tettes vélhetően egy 7.65-ös cseh gyártmányú, Scorpion géppisztolyból adott le húsz lövést. Egyik áldozatát tarkón, másikat szembe lőtte. A leszámolás alig néhány másodpercig tartott, majd a gyilkos sietve távozott. Döcherék belekeveredtek egy fegyverkereskedelem miatti üzleti-elszámolási vitába, ez vezethetett a leszámoláshoz.

A leszámolás után a Turek becenevű H. Sándor Szlovákiába tette át a székhelyét, és az 1999-es dunaszerdahelyi mészárlással is meggyanúsították a helyi hatóságok. A Magyar Nemzetnek nyilatkozó ügyvédje szerint nincs olyan bizonyíték, amely alátámasztaná védence bűnösségét, sőt, a védő szerint ez az eljárás Turek számára kedvezően zárulhat idén. A lap arról is írt, hogy Turek időközben nevet változtatott, és D. Alexként működtette építési vállalkozását.

Rovatok