Index Vakbarát Hírportál

Bérgyilkost akart küldeni barátjára egy skizofrén férfi

2021. október 10., vasárnap 22:12

Egy paranoid skizofréniában szenvedő férfi egy régi barátjával többször közölte, hogy „benne van a fejében”, ezért el kell pusztítania – olvasható a bírósági honlapon.

A két férfi 15 éve ismeri egymást, de az elmúlt négy évben a gyanúsított viselkedése miatt megromlott a kapcsolatuk. A sértett kerülte a gyanúsítottat, el is költözött, feljelentést azonban nem tett.

2020. október 5-én a gyanúsított a laptopja előtt ült, és egy ismeretlen személlyel beszélt. Édesapja jelenlétében azt közölte vele, hogy

meg kell ölni a rohadékot.

A beszélgetőpartner beleegyezett az elkövetésbe, amiért a gyanúsított 300 ezer forintot ajánlott. Az édesapa értesítette a sértettet és a rendőrséget.

Mivel a férfi többször tanúsított veszélyeztető magatartást, betegsége miatt pedig kényszerképzetei vannak, a bíróság elrendelte letartóztatását, amit az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben hajtanak végre.

A gyanúsított évek óta paranoid skizofréniában szenved, több kórházi kezelésen esett át. Gyógyszereit rendszeresen kellene szednie, azonban ezt nem tette meg. Az orvos által felírt készítmények helyett többször kábítószert fogyasztott, és emiatt erőszakosan viselkedett.

Rovatok