Index Vakbarát Hírportál

Dobrev Klára: Ez már valódi gyűlöletkampány

2021. október 11., hétfő 16:34

Márki-Zay Péter hazaárulónak nevezte azokat, akik előbb Karácsony Gergelyt, most pedig a DK miniszterelnök-jelöltjét támogatják. Azt is állítja: többeket arra kényszerítenek, hogy Dobrev Klárát támogassák. A DK miniszterelnök-jelöltje szerint a hódmezővásárhelyi polgármester átlépett egy átléphetetlennek tartott határt.

A Mindenki Magyarországa Mozgalom miniszterelnök-jelöltje szerint többeket különféle módszerekkel kényszerítenek arra, hogy álljanak ki Dobrev Klára mellett – írja az atv.hu az ATV Híradójára hivatkozva.

Márki-Zay Pétert arról kérdezte az ATV Híradója, mit szól azokhoz a politikusokhoz, közszereplőkhöz, akik korábban Karácsony Gergelyt támogatták, a második fordulóban azonban nyilvánosan inkább Dobrev Klára mögé álltak. Az atv.hu szerint a hódmezővásárhelyi polgármester azt mondta: „alapvetően nagyon szomorú vagyok, mert ez a kiállásuk ebben a helyzetben nyilvánvalóan Orbánnak a hatalomban tartását szolgálja”.

Nemcsak Karácsony Gergelyt árulják el ezzel, hanem a hazánkat. És nem tudom, hogy kit mivel vesznek rá, de sokan panaszkodnak, hogy folyamatos nyomás alá vannak helyezve, és kényszerítik őket mindenféle módszerekkel arra, hogy álljanak ki Dobrev Klára mellett, miközben ők is pontosan tudják, hogy ezzel Orbán Viktort tartják hatalomban

– idézi Márki-Zay Pétert az atv.hu.

A hírportál szerint azt is mondta, többen is panaszkodtak neki, de neveket nem akart mondani.

Sajnos többeket belekényszerítenek, belezsarolnak egy-egy ilyen nyilatkozatba, és nagyon kellemetlen nekik, mert még a saját családtagjaik is megvetik őket érte

– jelentette ki a hódmezővásárhelyi polgármester. Állítása szerint tudomása van két politikusról is, akiket „zsarolni próbáltak”.

A Demokratikus Koalíció már több közleményben is reagált Márki-Zay Péter korábbi kijelentéseire. Az ellenzéki párt zokon vette azt is, amikor Karácsony Gergely visszalépése után a hódmezővásárhelyi polgármester azt fejtegette: aki Dobrev Klárára szavaz, az Orbán Viktorra szavaz. A DK szerint ezzel több mint 214 ezer olyan embert sértett meg, aki az első fordulóban Dobrev Klárára szavazott.

Tisztelettel arra kérjük Márki-Zay Pétert, hogy kérjen bocsánatot azoktól a tisztességes ellenzéki polgároktól, akiket ebben az országban utolsóként lehetne fideszességgel vádolni

közölte akkor a párt.

Hétfőn Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke egy Facebook-bejegyzésben azt írta, megszokták már, hogy Fidesz és körei gyurcsányoznak, de az nincs rendben, hogy az ellenzék egy része Márki-Zay Péter vezetésével is ezt teszi.

(…) most az történik, hogy az ellenzék egy része Márki-Zay Péter vezetésével is úgy akar kormányt váltani, hogy annyit mond: Gyurcsány. Esetleg hozzáteszi, hogy Dobrev. Nincs ez rendben. Nem az önbecsülésünk miatt. Hanem a becsület miatt. Nem az a baj önmagában, hogy így nem lehet kormányt váltani, hanem az, hogy így magunkra vesszük ellenfeleink gyalázatának egy darabját. Ne engedjétek. Nem én miatta. Nem a DK miatt. Magunk miatt, mindőnk miatt, hazánk miatt. Jobb ezt most megállítani

– közölte Gyurcsány Ferenc közösségi oldalán.

Szintén egy hétfői bejegyzésben Dobrev Klára a közösségi oldalán azt írta, ő csapatjátékos, aki hiszi, hogy egy közösségben mindenkinek megvan a feladata. „Egy csapat azonban csak akkor tud erős lenni, ha van, aki össze is tudja tartani” – tette hozzá.

A DK miniszterelnök-jelöltje szerint nem lesz elég megnyerni az előválasztást, ha utána nem tud az ellenzék egységet mutatni. Ugyanakkor érzi magában az erőt ahhoz, hogy az ellenzéket az előválasztás után is egyben tudja tartani. Bár Márki-Zay Pétert nem említette a bejegyzésében, az elmúlt napok üzengetései után nem nehéz kontextusba helyezni Dobrev Klára végkövetkeztetését.

Ennek az országnak ugyanis többé nem egy gőgös, hatalommániás vezérre, hanem egy egységes, erős, szolidáris csapatra van szüksége. Ezek leszünk mi!

– írta a DK miniszterelnök-jelöltje.

„Hazaárulózni a Fidesz szokott”

Dobrev Klára nem hagyta szó nélkül, hogy a hódmezővásárhelyi polgármester hazaárulónak nevezte azokat, akik az előválasztás első fordulójában még Karácsony Gergelyt támogatták, a második fordulóban azonban már a DK miniszterelnök-jelöltjét.

Hazaárulózni a Fidesz szokott. Senki nem hazaárulózott le eddig senkit az ellenzéki összefogásban. Soha. Mert ez tönkretesz mindent, amiért évek óta közösen dolgozunk. Olyan határt lépett át Márki-Zay Péter, amit mindenki átléphetetlennek tartott. Ez már valódi gyűlöletkampány. Jól ismerjük ezt sajnos Magyarországon

– közölte Dobrev Klára hétfő délután a közösségi oldalán. Azt is írta, tudja, hogy mi a dolga, össze fogja tartani az ellenzéki összefogást bármi áron és bárkivel szemben, mert szerinte enélkül nincs kormányváltás.

(Borítókép: Bodnár Patrícia / Index)

Rovatok