Index Vakbarát Hírportál

Elfogták a férfit, aki pofozkodott a Momentum sajtótájékoztatóján

2021. október 12., kedd 16:15

A Momentum hétfői sajtótájékoztatóján egy férfi megütötte az ellenzéki párt három tagját, illetve égő cigarettát dobott a résztvevők közé, a sértettek megtették a feljelentést – közölte kedden a Momentum sajtóosztálya.

Fekete-Győr András és Orosz Anna hétfői sajtótájékoztatójáról, amelyen az ellenzéki párt vezetésében történt személyi változásokról tájékoztattak, folyamatosan frissülő cikkben és élő közvetítéssel is beszámoltunk.

„A sajtótájékoztató utáni kérdéseket egy férfi artikulálatlan és obszcén bekiabálásokkal próbálta megzavarni, majd látva, hogy ez nem sikerül, fizikálisan ment neki az ott lévő momentumosoknak” – olvasható a Momentum közleményében.

A párt az Index élő közvetítésére hivatkozik: a bekiabálások 29:20 és 33:06 körül hallhatók, majd a négy fizikai atrocitásból kettő látható a felvétel utolsó három másodpercében. A bekiabálások után a férfi megindult a momentumos csapat háta mögött, a videóban 33:11-nél látható, hogy a Momentum egyik elnökségi tagja, Ilyés Márton odafordul hozzá, hogy megkérje, fejezze be, amit művel.

A következő pillanatban pedig már az látszik, ahogyan – az eddig, főleg a propagandában megjelent hírekkel ellentétben – a férfi pofozza meg Ilyést, aki a kezét a férfi válla felé emelve próbál védekezni és a férfit megállítani. A férfit nem sikerült megállítani, így ő ment tovább, és a felvétel utolsó másodpercében, a kép bal szélén látható, ahogy a Momentum sajtóreferensét (szürke kabátban) is konkrétan pofon vágja, amikor az felé indul, hogy leállítsa az ámokfutást. Ezek után a férfi néhány percre elment a helyszínről, majd amikor visszajött, a még ott beszélgető momentumos társaság közé dobott egy égő cigarettát, valamint ezek után nekiment a már választókkal beszélgető Fekete-Győr Andrásnak, akit szintén megütött

– számolt be a Momentum.

A párt a helyszínre hívta a rendőrséget, majd a helyszíni szemle után több sértett, illetve tanú tanúvallomást tett a rendőrségen. A rendőrség bekérte a többi felvételt is a többi megjelent sajtóorgánumtól, és megkezdték a nyomozást.

A Momentum mérhetetlenül felháborítónak és elszomorítónak tartja, hogy az elmúlt tizenkét évben idáig jutott a közéleti morál.

(...) emberek fizikálisan mennek neki politikusoknak, aktivistáknak, konkrét fájdalmat akarnak okozni azért, mert valaki a számára nem megfelelő oldalon politizál. Szerencsére fizikálisan nem sérült meg komolyabban senki a tegnapi eseményen, ellenben a magyar társadalom érzelmi és morális sérelmei kézzelfoghatók. Amikor a Momentum politikai kultúraváltásról beszél, erről is beszél: a politikának nem lehet olyan uszító, megosztó hatása, hogy az emberek eljussanak odáig, hogy megtámadnak másokat

– fejtette ki közleményében a párt.

A rendőrség kedden közölte: órákon belül azonosították a férfit, aki a gyanú szerint egy párt sajtótájékoztatóján többeket megütött a Széll Kálmán téren.

Egy politikai párt tartott sajtótájékoztatót Budapest II. kerületében, a Széll Kálmán téren 2021. október 11-én délután. A rendezvényt 14 óra 30 perc körül egy férfi zavarta meg, aki előbb csak szitkozódott, majd két résztvevőt megütött, egy harmadikat pedig megpróbált megütni. A bántalmazások során senki sem szenvedett orvosi ellátást igénylő sérülést, az elkövető elhagyta a helyszínt. A fővárosi rendőrök néhány órán belül azonosították a feltételezett elkövetőt, majd a BRFK Bűnügyi Bevetési Osztály munkatársai segítségével még aznap este II. kerületi lakásán elfogták

– olvasható a Police.hu oldalon.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság nyomozói a 48 éves V. Pétert előállították, és garázdaság vétség megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki. A férfi nem tett vallomást.

Rovatok