Index Vakbarát Hírportál

Ma nem látjuk sokat a napot, ne hagyja otthon az esernyőt

2021. október 13., szerda 07:17

Szerdán a legtöbb helyen felhősen indul a nap, de északnyugaton már délelőtt, a Dunántúl többi részén délutánra, míg a Dunától keletre estétől csökken jelentősen a felhőzet − derült ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből. Délelőtt több helyen számítani lehet gyenge esőre és záporra, a középső megyékben azonban kisebb a csapadék esélye.

Délután már csak a keleti megyékben fordulhat elő záporeső. A szél a Dunántúlon és a középső megyékben megerősödik, több helyen akár viharos széllökésekre is számítani kell. A legmagasabb nappali hőmérséklet 9 és 15 fok között alakul.

Estére az északkeleti megyékben maradhatnak felhős körzetek, arrafelé további eső, záporeső előfordulhat. Az ország többi részén túlnyomóan derült idő várható. Az északnyugati szelet mindössze helyenként kísérhetik élénk lökések. Késő estére 2 és 8 fok közé hűl le a levegő. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 0 és 5 fok között várható, azonban a kevésbé felhős tájakon gyenge fagy is lehet.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztetése szerint napközben az Észak-Dunántúlon helyenként viharossá fokozódik az északnyugati szél. Ezeken a területeken akár 55 és 70 kilométer per órás széllökés is lehet.

Rovatok