Index Vakbarát Hírportál

Medián: bejutna a parlamentbe a Magyar Kétfarkú Kutya Párt

2021. október 13., szerda 15:23

Hétszázalékos a Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP) támogatottsága a biztos szavazók körében, ezzel bejuthatnának a parlamentbe – derül ki a Medián ezerfős országos reprezentatív felméréséből, amelyről a hvg360 számolt be.

Az előválasztási kampány javított az ellenzéki összefogás esélyein, ennek ellenére néhány, összefogáson kívüli párt is esélyes lehet a parlamentbe jutásra. Az MKKP mellett a Mi Hazánk is látható támogatottsággal bír, ugyanis csak kevéssel van lemaradva jelenleg a parlamenti küszöböt jelentő öt százaléktól. 

Ha nem közös listán indulna a hatpárti ellenzéki összefogás, az MKKP-re a szavazókorú népesség hat, a választani tudók nyolc, a biztos szavazóknak pedig a hét százaléka voksolna,

a parlamenti küszöböt azonban a kétfarkúak az összefogás mellett is átléphetnék ötszázalékos eredménnyel.

A felmérés azt is megállapítja, hogy az előválasztás aktivizáló, mozgósító hatása nyomán a hatpárti ellenzéknek jelenleg számottevően több a magát biztosként azonosító szavazója, mint a Fidesz–KDNP-nek. Míg a kormánypártok 44 százalékon állnak a biztos szavazók körében, az ellenzéki közös lista 47 százalékot tudhat magáénak.

(Borítókép: Kovács Gergely 2018. április 8-án. Fotó: Szekeres Máté / Index)

Rovatok