Index Vakbarát Hírportál

Kiderült, miért ugorhatott a metró elé a diáklány

2021. október 13., szerda 10:10

Hétfőn egy tragikus baleset miatt pótlóbusz közlekedett az M2-es metró helyett a Déli pályaudvar és a Deák Ferenc tér között. A katasztrófavédelem arról számolt be, hogy elgázolt egy embert a metrószerelvény a Széll Kálmán térnél.

Kiderült, hogy egy 16 éves gimnazista lányról volt szó, aki vélhetően eldobta magától az életét. A barátai és a családja értetlenül állnak a történtek mögött, ugyanis kívülről semmi nem utalt a tragikus esemény bekövetkezésére.

Blikknek a lány egy közeli barátja azt mondta, hogy szerelmi bánatában szánhatta rá magát a fiatal a végzetes döntésre.

A rendőrség közölte, hogy bűncselekmény gyanúja nem merült fel, így közigazgatási eljárásban vizsgálják az ügyet.

Évente 8-10 ilyen baleset történik, aminek általában a fele végződik halállal. Többnyire ott szoktak beugrani, ahol a száztonnás szerelvény kiérkezik az alagútból. A fiatal lány nagyon gyorsan cselekedhetett, mert ha valaki elkezd bizonytalanul téblábolni, azt a kamerán keresztül általában észreveszik, és a biztonságiak odasietnek érte

– közölte Gulyás Attila, a Metró Közlekedési Dolgozók Szakszervezetének elnöke. 

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, hívja a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123 vagy a 06 80 820 111 telefonszámot! Kérjük, olvassa el ezt az oldalt! Amennyiben másért aggódik, ezt az oldalt ajánljuk figyelmébe.

Rovatok