Index Vakbarát Hírportál

Két kislány megsérült a gyorshajtó kocsijában, mégsem segített rajtuk

2021. október 13., szerda 10:22

A Balassagyarmati Járási Ügyészség vádat emelt az ellen a férfi ellen, aki a megengedett sebességet túllépve okozott közlekedési balesetet, és még segítséget sem nyújtott a kocsijában szállított kiskorú sérülteknek.

A vádlott január 24-én este fél nyolc körül, már éjjeli sötétségben három utassal vezette személygépkocsiját Kisbágyon. A megengedettet jelentősen meghaladó, egyben az útviszonyokhoz képest is lényegesen eltúlzott, mintegy 95-100 kilométer per órás sebességgel közlekedett, ezért egy kanyarban a jármű lesodródott az úttestről, és a vízelvezető árok falának ütközött.

A baleset következtében a gépkocsiban utazó két kiskorú lány megsérült. Egyiküknek a homlokcsontja és a bal oldali szemgödre is eltörött, a másik kiskorú utas pedig könnyebb, zúzódásos sérüléseket szenvedett.

Bár a baleset következtében a lányok jól látható, vérző sérüléseket szenvedtek, és több jármű is megállt az árokba csúszott autó mellett segítséget nyújtani, a vádlott a felajánlásokat elutasította. A sérülést szenvedett utasaihoz mentőt nem hívott, így nem nyújtott tőle elvárható segítséget. A két sérült lányt végül egy időközben a helyszínre érkező személy szállította kórházba, ahol a sérüléseiket ellátták.

A büntetlen előéletű férfival szemben a Balassagyarmati Járási Ügyészég közúti baleset okozása és segítségnyújtás elmulasztása miatt emelt vádat. Felfüggesztett börtönbüntetés és járművezetéstől eltiltás várhat rá  közölte az ügyészség.

Rovatok