Index Vakbarát Hírportál

A józsefvárosiak fele szerint nem változott a kerületi korrupció

2021. október 14., csütörtök 14:23 | aznap frissítve

A VIII. kerületi önkormányzat a napokban hozta nyilvánosságra annak a TÁRKI által végzett reprezentatív kutatásnak az eredményeit, amely Józsefváros lakóinak véleményét tükrözi az elmúlt két év alapján a különböző közszolgáltatások minőségéről, a kerület megtartóerejéről, a tervezett változtatások, fejlesztések fontossági sorrendjéről, parkolásról és a helyi (ügyekről tájékoztató) médiumokról.

A vizsgálat alapján az látszik, hogy 

a józsefvárosiak közel fele meggondolná a kerületből való elköltözést. A válaszadók bő negyede (27%) elköltözne, ha lehetősége nyílna rá, ötöde (20,6%) pedig gondolt már rá. Összességében a kerületi lakók szűk többsége (52,2%) nem költözne el.

Alig egy évvel ezelőtt Pikó András polgármester arról írt, hogy a korrupció a drága, nem az önkormányzatok feladatellátása. Közösségi oldalán felsorolta, hogy a kerület vezetőjeként milyen intézkedéseket tett a közpénzek elfolyásának megállítására. Mindezek fényében meglepő, hogy a TÁRKI mérése szerint, 

két évvel az önkormányzati választások után a VIII. kerületben élők éppen annyira TARTJÁK korruptnak  a baloldali ügymenetet, mint jobboldali elődje idején.

A válaszadók 49,5 százaléka szerint a korrupció nem változott, 32,9 százalék szerint még romlott is, és csak 17,6 százalék szerint javult. A kutatás hangsúlyozza, hogy ennél a kérdésnél magas volt azok aránya (33,2 százalék) akik nem tudták a kérdést megválaszolni.

Rovatok