Index Vakbarát Hírportál

Vége a Vadászati Világkiállításnak

2021. október 14., csütörtök 19:59

Csütörtök este a Hungarikum Gálával ért véget az „Egy a természettel” Vadászati és Természeti világkiállítás a budapesti Hungexpón – adta hírül az MTI. A záró eseményen népzenei és operettrészletekből összeállított színpadi műsort láthattak a nézők.

A fő helyszín mellett a Kincsem Parkban is rendezvényeket tartottak a zárónapon. Lovas, kutyás, íjász és solymász bemutatókkal idézték fel a magyar vadászat elmúlt évszázadait. A zárónapon a világkiállítás budapesti rendezvényein a látogatók száma becslések szerint átlépte a 600 ezer főt.

A szeptember 25-én kezdődött világkiállítást a kormány korábban egy határozatában kiemelt jelentőségű rendezvénynek nyilvánította. A világkiállítás programjai többek között olyan témákat is körüljártak, mint a vegán állatvédelem, a vadászat létjogosultsága, az ember szükségletei, az egyes vadászati módszerek és a kilőtt kóbor állatok.

A vadászati expóért közvetlenül a volt kormányszóvivő, Kovács Zoltán felelt kormánybiztosként. A  lebonyolítás költsége elérte a 77 milliárd forintot, ami magában foglalja a Hungexpo felújításának költségeit is. Kovács Zoltán korábban arról beszélt, hogy a rendezvény résztvevőinek száma 1,3 millióra tehető.

Rovatok