Index Vakbarát Hírportál

A Békemenet egész Európának üzen a szervezők szerint

2021. október 17., vasárnap 11:33

Egész Európának üzen majd az október 23-i Békemenet Fricz Tamás szerint. Az eseményt szervező Civil Összefogás Fórum (CÖF) kurátora a Kossuth rádió vasárnapi reggeli műsorában úgy fogalmazott: a jövő szombati esemény fő mondanivalója, hogy sokan állnak a nemzeti önállóságot védő magyar kormány mögött.

A kurátor meglátása szerint a legelső alkalom óta leginkább most van szükség egy újabb Békemenetre. Szerint a globalista-liberális erők és pénzügyi körök az Orbán Viktor vezette kormány megbuktatásával olyan életformát vezetnének be, amelyet a magyar emberek elutasítanak.

Fricz Tamás hozzátette: céljuk megvédeni a hagyományos életformát, a nemzeti önállóságot, a kereszténységet és a családpolitikát, ellenállva a „globális elit nyomásának”. 

Az MTI idézi Tomasz Sakiewicz lengyel újságírót, a varsói Gazeta Polska főszerkesztőjét is, aki azt mondta: akár több ezer lengyel is jöhet Budapestre jövő héten, mivel a koronavírus miatt a március 15-i ünnepségeken nem vehettek részt.

Ahogy arról az Index is beszámolt, október 23-án rendezik az újabb Békemenetet, ahol a résztvevők a 2006-os rendőri erőszak helyszínein vonulnak végig. Csizmadia László, a CÖF elnöke ezzel kapcsolatban megjegyezte: a menet résztvevői a 15 évvel ezelőtti rendőri erőszak áldozataira is emlékeznek 1956 hősei mellett.

Rovatok