Index Vakbarát Hírportál

Dobrev Klára elismerte a vereségét, gratulált Márki-Zay Péternek

2021. október 17., vasárnap 20:11

Pár perce felhívtam Márki-Zay Pétert és tiszta szívből gratuláltam a  győzelméhez. Ő a hatpárti ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje – jelentette ki Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció miniszterelnök-jelöltje az ellenzéki előválasztás második fordulójáról szóló vasárnap esti sajtótájékoztatón. 

Az EP-képviselő, Gyurcsány Ferenc pártelnök felesége azt mondta, mindenkit kér, hogy mostantól kezdve nem foglalkozhatunk egymással, hanem csak azzal, hogy a hatpárti ellenzék hogyan fogja legyőzni Orbán Viktort. Hangsúlyozta, az előválasztásból a DK győztesen jött ki, az ellenzék legerősebb pártjaként folytathatja a politizálást.

Ezekben a pillanatokban kezdi a sajtótájékoztatóját Márki-Zay Péter, ahol Dobrev Kláráét is vetítették. Bejelentését a gratulációról hatalmas taps fogadta.

A második fordulóban Márki-Zay Péter szinte végig magabiztosan vezetett, jelen pillanatban, a 19-ből 13 megye és a 18-ból 13 budapesti választókerület eredményei alapján a szavazatok 58 százalékát, Dobrev Kára a 42 százalékát tudhatja magáénak.  Dobrev Klára 166 787, Márki Zay Péter 230 007 szavazatot szerzett.

Rovatok