Index Vakbarát Hírportál

Beindult a Fidesz, bő egy hét alatt több mint 50 milliót költött Márki-Zay Péter lejáratására

2021. október 21., csütörtök 22:35

Nem fukarkodnak a kormánypárti politikusok és influenszerek, ha lejáratásról van szó, a jelek szerint csak az elmúlt tíz napban több mint 54 millió forintot költöttek el a közösségi médiában Márki-Zay Péter összemosására Gyurcsány Ferenc politikájával – derül ki a Facebook hirdetési összegzése, az Ads Library adataiból.

A kormánypárti kommunikáció szinte kivétel nélkül arra irányul, hogy egyrészt a hódmezővásárhelyi polgármester valójában Gyurcsány Ferenc embere, akárcsak Karácsony Gergely, aminek az sem akadálya, hogy éppen Gyurcsány Ferenc felesége, Dobrev Klára ellenében fogott össze Márki-Zay Péter a főpolgármesterrel. Másrészt azt sulykolják, hogy Márki-Zay Péter valójában nem is jobboldali-konzervatív politikus, hiszen Hódmezővásárhelyen a teljes ellenzék berkein belül a DK is támogatta az önkormányzati választásokon.

Néző László, a Mediaworks főszerkesztője a kormánypárti Hír TV Sajtóklub című műsorában arról beszélt, hogy valójában még nem is ugrottak neki igazán, eszerint tehát lehet fokozódásra is számítani.

Márpedig tudjuk azt, hogy milyen, ha elkezd egy normális, jól szervezett párt ellenségmenedzseléssel foglalkozni. Az azért tud hatni. Ott van Karácsony Gergely példája

 – jelentette ki.

Mindenesetre a Stop Gyurcsány! Stop Márki-Zay!-kampány kezdetével hatalmas összegekkel támogatták meg több fideszes politikus hirdetéseit, azonban mindet túlszárnyalják a Fidesz központi Facebook-oldalára elköltött pénzek:

csak október tizedike és tizenhatodika között mintegy 22 526 678 forintot fordítottak a Fidesz posztjainak kiemelésére.

Több politikus és influenszer budapestiekre hangszereli a hirdetéseit, fő célpontjukként a 18 és 44 év közöttieket választva maguknak.

A legtöbb pénzt azonban a kormánypárti influenszer-kiképzőként emlegetett Megafon Központ kapta: Rákay Philipet 10 009 349 forinttal, Deák Dánielt 10 531 760 forinttal, Bohár Dánielt pedig 6 100 401 forinttal támogatta meg október tizedike óta a nagyüzemi gyurcsányozásra. 

A hvg.hu összesítése szerint mindent egybevetve a Fidesz az elmúlt tíz napban nem kevesebb mint 54 220 695 forintot költött el a Márki-Zay-ellenes kampányra.

Rovatok