Index Vakbarát Hírportál

Márki-Zay Péter vezetésével készül az ellenzék kormányprogramja

2021. október 21., csütörtök 09:15

Márki-Zay Péter közös miniszterelnök-jelölt vezetésével készül az ellenzék kormányprogramja, amelyhez a Közös Alap programot használják fel – olvasható a hatpárti szövetség és a Mindenki Magyarországa Mozgalom által aláírt közleményben. Ebben a pártok és az MMM szerdán állapodtak meg.

A pártelnöki találkozón áttekintették az előválasztást, és elfogadták annak eredményét, amellyel hivatalosan is lezárult a folyamat, ezzel párhuzamosan lezárták a vitás kérdéseket is. Külön kiemelték az előválasztásban részt vevő aktivisták munkáját, és köszönetüket fejezték ki.

A közleményben újra megerősítették azt a korábban már bejelentett döntést, hogy a 2022-es országgyűlési választásokra egy közös listát állít az ellenzék.

A közös ellenzéki program kilenc alapvetését nyáron ismertették az összefogás pártjai, a programíró bizottságokban ez a munka azóta haladt.

A kilenc alapvetés:

A közleményben arról is írnak, hogy az ellenzéki szövetség október 23-án 16 órától, Budapesten közös nagygyűlést tart. Ahogy azzal korábban részletes foglalkoztunk, az összefogás következő vitás pontja a 2022-es választási lista összeállítása lesz.

Rovatok