Index Vakbarát Hírportál

Puzsér Róbert: Karácsony megijedt, hogy mindent elveszíthet a Gyurcsány-szekta miatt

2021. október 21., csütörtök 14:24

Puzsér Róbert szerint Karácsony Gergely előválasztási visszalépése nyomán „végzetesen megrendült a mögötte álló szocialista politikai hálózat, melynek egyik fő pénzügyi forrását épp a fővárosi parkolási panama bevételei képezik”.

A publicista úgy látja, hogy a DK „egyre nagyobb darabokat szakít ki” az MSZP-ből:

A demokratikusnak és koalíciónak nevezett autoriter szekta egyre nagyobb darabokat szakít ki a szocialista párt testéből, s egyre több értelmiségi tér vissza Gyurcsány nagyúr szolgálatába. Hiába égetett el Karácsony Gergely több száz millió forintot az előválasztási kampány során, hiába ő Magyarország legnagyobb felhatalmazású, közvetlenül választott tisztviselője, hiába ő az örökös jelölt minden posztra és hiába ő a balliberális kurzus szerencsehozó kabalafigurája, az ellenzéki előválasztás első fordulójában megrendítő erejű ütést kapott, így a második fordulóban megsemmisüléssel felérő vereségre készülhetett.

Puzsér Róbert Facebook-posztjában hangsúlyozza, hogy Karácsony kifejezetten ekkor úgy döntött, hogy „életében először hátralép egyet, és beéri Budapest főpolgármesteri címével”.

A telhetetlen marketingkreatúra hirtelen megijedt, hogy mindent elveszíthet, és ez a félelme végre súlyosabbnak bizonyult a még nagyobb hatalom akarásánál. Ebben a gesztusban én továbbra sem látok mást, csakis hideg számítást: amint a főpolgármester felgerjedni látta az erkölcsi forradalmat önmaga ellen, tartótisztje, Molnár Zsolt és annak mindenható notesze ellen meg a teljes balliberális térfelet letarolni készülő Gyurcsány Ferenc ellen azon nyomban politikai imázsának kozmetikázásához látott, és beállt a rendszert kihívó mozgalom első sorába, hogy azt személyével összekenje, és az új elitbe sietve jegyet váltson.

Puzsér Róbertet ennek ellenére is meglepte, hogy Karácsony Gergely mekkora lendülettel állt be Márki-Zay Péter mögé, mint aki „a politikai megsemmisülés elől menekül bele a forradalomba”, ebből úgy tűnik, hogy megértette, „ha politikai tényező akar maradni – márpedig mást sem akar –, akkor nem engedheti, hogy eleméssze a Gyurcsány-szekta”.

A publicista szerint a főpolgármester előválasztási kudarcának képében „kétéves városházi bénázásának bizonyítványát is kézhez kapta”.

Most, hogy elzárult a felfelé vezető út a miniszterelnöki, az ENSZ-főtitkári és a bolygókancellári ambíciói előtt, esetleg visszatérhetne Budapesthez, és elkezdhetne várost építeni – sebeit nyalogatva megvigasztalódhatna azzal, hogy a Berlin és Kijev közti legnagyobb metropoliszt vezeti. Ami eddig Karácsony Gergely ugródeszkája volt, az lehetne végre a budapestiek zöld és élhető otthona.

Puzsér Róbert felajánlja Karácsony Gergelynek, hogy ha félreteszi személyes ambícióit, és legalább három évre Budapest érdekei alá rendeli magát, ő is félreteszi az őt illető személyes csalódását, és készen áll segíteni abban, hogy „teljesítse választási ígéretét és megvalósítsa a Sétáló Budapest programját”.

Készen állok segíteni neki abban, hogy a város belső kerületeit élhetővé tegyük, és Budapest szívében összefüggő sétálózónát alakítsunk ki. Készen állok segíteni neki abban, hogy végre szembenézzen a budapesti levegő gyalázatos minőségével, hogy a fővárost bezöldítse és hogy a Lánchidat sétálóhíddá tegye. Ezt tartalmazza a Sétáló Budapest programja, amely a belélegezhető levegő, a korszerű tömegközlekedés, az emberre szabott tér és nem a sárga festék szétkenésével egysávosra szűkített Nagykörút prioritását hordozza.

Puzsér Róbert kiemelte, hogy legfőbb ideje valóra váltani az autómentes és zöld sétálózóna tervét, és ha ez megvalósul, akkor Karácsony Gergelynek nem kell számolnia a publicista indulásával a 2024-es főpolgármester-választáson.

(Borítókép: Puzsér Róbert 2019. szeptember 30-án. Fotó: Bődey János / Index)

Rovatok