Index Vakbarát Hírportál

Orbán Viktor komoly meccset vívott a rezsicsökkentésért Brüsszelben

2021. október 22., péntek 15:07

Komoly meccs volt Brüsszelben – írta Orbán Viktor pénteken az EU-csúcs első napjáról.

A miniszterelnök a Facebookon közzétett videójában arról beszél, hogy egyik fél sem engedett az álláspontjából. Szerinte a „gazdag nyugatiak” és a „Timmermans vezette bizottsági csapatok” továbbra is növelni akarják az energiaárakat és meg akarják adóztatni a gépjárműveket, míg a másik oldalán állók – főként közép-európaiak – ezt ellenzik.

A két fél mérkőzése tegnap döntetlenre végződött. A következő, valószínűleg végső összecsapást elhalasztottuk, a decemberi csúcson dől majd el, mi lesz a rezsicsökkentés jövője Magyarországon és Európában

– mondta Orbán Viktor. 

Többek közt az energiaárak kérdéséről is elfogadtak egy zárónyilatkozatot a brüsszeli EU-csúcson, de ez meglehetősen kevés konkrétumot tartalmazott. 

Fogadja Marine Le Pen-t

Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke pénteken arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a miniszterelnök

október 26-án Budapesten, a Karmelita kolostorban fogadja Marine Le Pent, a francia Nemzeti Tömörülés elnökét.

Hozzátette: a találkozó után, amelyen részt vesz Novák Katalin, a Fidesz külügyekért felelős alelnöke is, Orbán Viktor és Marine Le Pen közös sajtónyilatkozatot tesznek.

A megbeszélésen szó lesz többek között az erős nemzetállamokra épülő Európai Unió koncepciójáról és jövőjéről, a migrációs válságról, valamint a több demokratikus jobboldali párt által nyáron elindított európai mozgalom további megerősítéséről - mondta a sajtófőnök.

Rovatok