Index Vakbarát Hírportál

Varga Judit: a magyar nép egybeforrt a szabadsággal

2021. október 22., péntek 15:47

A szabadság összefogja a közösségeket. A magyar nép egybeforrt a szabadsággal, ezt 1956 történései is bebizonyították. Ezt hangoztatta az igazságügyi miniszter a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés és a megyei kormányhivatal megemlékezésén, Miskolcon. Varga Judit az 1956-os forradalomra és szabadságharcra utalva megjegyezte: a szabadság katartikus élmény, amelyre mindenki vágyik, tudósított az MTI.

A tárcavezető szerint a szabadság több mint eszme, a szabadság remény, az volt 65 évvel ezelőtt is. Úgy fogalmazott: bizakodva tekintünk a jövőbe, tudjuk, hogy biztonságban vagyunk; ezt a biztonságot azoknak köszönhetjük", akik életüket a hazáért áldozták.

Továbbra is szükség lesz olyan bátor nemzedékre, tettekre, amelyek a világban ellentmondanak az elnyomásnak, vélte Varga Judit.

A miniszter azt mondta: a nemzet szabadsága az első, mindent meg kell tenni érte; most bátornak kell lenni, annak ellenére, hogy Brüsszel azt szajkózza: a magyarok túlságosan görcsösen ragaszkodnak szabadságukhoz, miközben ők régen lemondtak saját szabadságukról. 

 

Rovatok