Index Vakbarát Hírportál

Kihullik az ember haja attól, amit ez a kamionos művelt az M85-ösön

2021. október 25., hétfő 17:12 | aznap frissítve

Egy lengyel kamionos csütörtökön fényes nappal forgalommal szemben haladt az M85-ös autóúton, és ezzel balesetet okozott. A meglepő, de korántsem mulatságos manővert a közútkezelő kamerája rögzítette.

Mondhatnánk, hogy biztosan elvétette az irányt, de nem. A felvétel tanúsága szerint a pályára még szabályosan hajtott fel, csak közben meggondolta magát, és megfordult, így kezdett a forgalommal szemben haladni. Összesen öt kilométert tett meg így, majd az M85-ös és az M86-os csomópontjában a lehajtóágon ment szembe, hogy rá tudjon fordulni a másik autóútra.

A balesetet az okozta, hogy az M85-ösön egy autó éppen egy másik kamiont előzött, pont olyan ívben, hogy nem láthatta a szemből érkező járművet, így végül a két teherkocsi között satuba került. A Magyar Közút diszpécsere értesítette a rendőröket, akik végül Bősárkánynál le is kapcsolták a járművet, a sofőrrel szemben eljárás indult.

Az eset miatt a közútkezelő ismét arra figyelmeztetett, hogy ha valaki elmulaszt egy kihajtót egy gyorsforgalmi úton, ne essen pánikba, haladjon nyugodtan tovább, mert rövid időn belül úgyis lesz egy újabb csomópont, amelyen keresztül biztonságosan le tud térni, és korrigálhatja az útvonalát. 

Rovatok