Index Vakbarát Hírportál

Vajna Tímea felszámolja az örökségét biztosító céget

2021. október 28., csütörtök 22:01 | aznap frissítve

2021. szeptember elsején megindították a végelszámolási eljárást az egykori filmmogul, Andy Vajna hagyatéki vagyonát tömörítő AV Perfect Kft. ellen.

A Forbes szerint az örökség maradék része továbbra is a milliárdos özvegye, Vajna Tímea  kezében van, csupán a magyarországi láncszemet veszik ki a cégstruktúrából. 

Az AV Perfect felszámolás utáni beszámolója alapján a cégből mintegy félmilliárd forintnyi osztalékot vesznek ki, az összeget azonban beleszámítják a cég 1,6 millió dolláros tartozásába.

2019 őszén derült ki Andy Vajna hagyatéki végzése alapján, hogy a kft. Vajna Tímeáé lett, a cégben 123 millió dollár, azaz nagyjából 40 milliárd forintnyi vagyon összpontosult. Akkor még 

ez a cég tömörítette a kaszinóbirodalmat is, ez azonban tavaly gazdát cserélt: a holding legértékesebb szelete Garancsi István és Szalay-Bobrovniczky Kristóf tulajdonába került.

Az új tulajdonos Garinvest Projekt Zrt. legfrissebb beszámolójából tudható, hogy 19,5 milliárdos értéken került be az öt fővárosi kaszinót üzemeltető Las Vegas Casino mint befektetett eszköz, vagyis ennyi lehetett a vételár. Andy Vajna egyéb érdekeltségei (például a TV2) már korábban gazdát cseréltek.

A Forbes legutóbbi becslése alapján Vajna Tímea Magyarország 39. leggazdagabb embere, vagyonát idén februárban 38,6 milliárd forintra becsülték. Garancsi István szintén évről évre szerepel a Forbes milliárdoslistáján, legutóbb 66,7 milliárdos becsült vagyonával a 23. helyre került.

Rovatok