Index Vakbarát Hírportál

Donáth Anna is elindul a Momentum elnöki posztjáért

2021. október 28., csütörtök 14:21

A Momentum belső fórumain Donáth Anna bejelentette, hogy Orosz Anna mellett ő is elindul a párt elnöki posztjáért a tisztújításon – értesült az Azonnali. A Momentum sajtóosztálya megerősítette az Indexnek az információt.

Az Azonnali írta meg elsőként, hogy Donáth Anna, a Momentum európai parlamenti képviselője a párt belső fórumain jelezte a tisztújításon való indulási szándékát.

A lap úgy tudja, hogy Donáth Anna szociálisan érzékeny zöld programmal indul. Bejelentésében kiállt az erősebb közösségek mellett, mert szerinte nem egyéni megoldásokkal lehet felszámolni a 21. század válságait, például a klímakatasztrófát. Azt is közölte, hogy a jövőben aktív és támogató állam kell, a klímaváltozás elleni harc enélkül nem fog menni.

A Momentum sajtóosztálya az Index érdeklődésére megerősítette: Donáth Anna valóban elindul az elnöki posztért. A napokban azt is közölték lapunkkal, hogy a párt még novemberben megtartja az elnökségi tisztújítást.

Mint ismert, a miniszterelnök-jelölti előválasztás első fordulójában utolsó helyen végzett Fekete-Győr András bizalmi szavazást kért maga ellen a rossz eredménye miatt, miután pedig a párt küldöttgyűlése úgy döntött, új vezetésre van szükség, lemondott a Momentum elnöki pozíciójáról.

Orosz Anna, a Momentum jelenlegi alelnöke vett át a párt vezetését ügyvezetőként. Múlt héten bejelentette: a tisztújításon elindul az elnöki tisztségért.

Rovatok