Index Vakbarát Hírportál

Összetört kocsija buktatta le a cserbenhagyásos gázolót

2021. október 29., péntek 21:37

Még csütörtök este baleset történt a Gödöllő közeli Ikladon. Egy autós elütött egy 19 éves biciklist, majd megállás nélkül továbbhajtott. A fiú a helyszínen életét vesztette – számolt be a történtekről az RTL Klub híradója.

A szakértők még vizsgálják, milyen gyorsan hajthatott az autó sofőrje, ugyanis a jármű karosszériája és szélvédője is betört. A rendőrök úgy találtak rá az elkövetőre, hogy a helyszínelők egy törött autóra lettek figyelmesek.

Hadházi Kornél, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense elmondta: már gyűjtötték a járműről az információkat, amikor negyedórával az ütközés után egy törött járművet vettek észre Aszód irányából, amely kénytelen volt megállni az addigra már villogó autókkal ellepett helyszínen.

A gázolással és cserbenhagyással gyanúsított férfival ezután alkoholszondát fújattak a rendőrök. Miután felmerült nála az ittasság gyanúja, vérvételre vitték, majd őrizetbe vették, és kezdeményezik a letartóztatását is.

A sofőr később azt mondta: nem emlékszik tisztán a baleset körülményeire, arra azonban igen, hogy italért indult Aszódra, mert a falujában, Galgamácsán már nem volt nyitva a bolt. Ikladon áthajtva érzékelt egy csattanást, de nem vett róla tudomást, és továbbhajtott.

A bevásárlás után a férfi hazaindult, később pedig bevallotta: ő is meglepődött, hogy a rendőrök egy baleset miatt helyszínelnek.

Rovatok