Index Vakbarát Hírportál

Súlyos létszámhiányt okozhat a rendőrségnél, ha kötelezővé teszik az oltást

2021. október 29., péntek 22:30

Ha elmennek a kollégák, vagy otthon lesznek egy év fizetés nélküli szabadságon, mert nem dolgozhatnak, akkor ki fogja elvégezni a munkát? Most sincs elég rendőr, nincs elég tűzoltó, még akkor is, ha tagadják – nyilatkozta Bárdos Judit, a Belügyi, Rendvédelmi és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezetének elnöke az RTL  Klub híradójának.

A Független Rendőrszakszervezetnél azt mondják, a kormányzat ezzel kaput nyit azok előtt, akik eddig is szerettek volna leszerelni, de a veszélyhelyzet miatt ezt nem tehették meg.

Főleg a rendőrkapitányságok járőrszolgálatai, közrendvédelmi munkatársai körében van hiány, és ha ezek a kollégák még többen elhagyják a pályát, az még nagyobb problémát okozhat

– mondta Pongó Géza, a Független Rendőrszakszervezet főtitkára.

A belügyminisztérium adatai szerint a rendőrök átoltottsága 68,9 százalék, és nem számítanak rá, hogy az intézkedés miatt fokozódna a létszámhiány.

A kormány által kiadott rendelet szerint az állami szférában mindenhol kötelező lesz a védőoltás. A pedagógusoknak, a kulturális intézmények dolgozóinak, a közszolgálati tisztviselőknek, a kormányzati szerveknél és a rendvédelemben dolgozóknak is be kell oltatniuk magukat.

Rovatok