Index Vakbarát Hírportál

Orbán Balázs: a hazaszeretet nem pártpolitikai kategória

2021. október 31., vasárnap 08:32

A hazafias szellem és a nemzetközi kiválóság a Mathias Corvinus Collegium képzéseinek a célja. Ezt a kollégium kuratóriumi elnöke, a Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai ügyekért felelős államtitkára mondta a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában.

Orbán Balázs arról beszélt: hazaszerető fiatalokra van szükségünk, mert ha mi nem szeretjük Magyarországot, a Kárpát-medencét, ha nem azt tartjuk a legfontosabb feladatunknak, hogy ennek a nemzetnek jobb legyen, akkor ki más fogja ezt a munkát elvégezni?

Hozzáfűzte: nem pártpolitikai kategória, hanem szemléletmód, hogy a mindennapi hazaszeretet fénye áradjon a képzésekből. 

Szerinte úgy kell magyarnak lennünk, hogy ismerjük a világot, a geopolitikai helyzetünkből adódóan okosabbak vagyunk, „jobban látunk a pályán”, előbb tudunk bizonyos kihívásokra reagálni. Jelezte: a hazafias szellemet és a nemzetközi kiválóságot, a nemzetközi versenyre való képességet szeretnék kombinálni a képzés során, írta az MTI. 

Orbán Balázs úgy vélte: ha nem a teljesítményt helyezi az ember a középpontba, hanem az ideológiát, akkor a teljesítmény csökkenni fog. Beszámolt arról, hogy jelenleg 3700 diákja van az intézménynek, ebből 330 egyetemista; a legtöbben budapestiek, de zajlik képzés Győrött, Debrecenben, Miskolcon, Szegeden és Pécsen, illetve Kolozsvárott is.

Rovatok