Index Vakbarát Hírportál

A sok megcsalás miatt Magyarországon is egyre többen bérelnek fel magánnyomozót

2021. október 31., vasárnap 15:57

A szakemberek szerint vannak úgynevezett notórius szembesülők, akik akárhányszor is szembesülnek az igazsággal, nem lépnek ki a kapcsolatból, sőt a megcsalásról újabb és újabb bizonyítékot akarnak.

Magyarországon egyre többen magánnyomozói iroda segítségével akarnak bizonyosságot szerezni arról, hogy megcsalják őket – mondta Sallai András magánnyomozó a Heti Naplónak.

A magánnyomozói irodák iránti nagy érdeklődés nem lehet véletlen. A jelenség hátterében az állhat, hogy a statisztikák szerint

minden második párkapcsolatban előfordul megcsalás.

Egy kutatás pedig arról számolt be, hogy a férfiak 74 százaléka megcsalná a párját, ha biztosan tudná, hogy soha nem derül ki. A szakemberek szerint ennek ellenére nem igaz, hogy a férfiak hűtlenebbek, mint a nők.

Bár a lebuktatáshoz egyre többen bérelnek fel egy profi szakembert, a magánnyomozásnak jogilag csak akkor van értelme, ha a házastársak korábban kötöttek olyan vagyonjogi szerződést, melyben meghatározták, hogy ha a válás hűtlenség miatt történik, mennyi pluszjuttatás jár a megcsalt félnek.

Hazánkban ez a dokumentum ugyanakkor nem igazán elterjedt. Itthon a magánnyomozói tevékenységet ettől függetlenül több törvény is korlátozza. Magánlakásban, egészségügyi intézményben, illemhelyen, fürdőhelyiségben nem lehet kép- és hangfelvételt készíteni.

Sallai András elmondása szerint minden ügyfél más és más, de vannak notórius szembesülők, akik akárhány bizonyosságot is szereznek, mégsem lépnek ki a kapcsolatból, ezért őket inkább nem is vállalja.

A Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért tavalyi kutatása szerint

az ötödik, a hetedik és a tizedik, házasságban eltöltött évben szakad meg a legtöbb házasság.

A legfőbb megtartóerő a bizalom, az egymás elfogadása, a szerelem, a szeretet, a kommunikáció, az őszinteség és a hűség. Mindezek mellett vagy inkább következményeként az ötödik válási ok a hűtlenség. De az alkoholizmus is rengeteg válást eredményez. A hűtlenségnél különbség van az egyszeri vagy többszöri, a botlás és egy tartós érzelmi kapcsolat között.

(via ATV)

Rovatok