Index Vakbarát Hírportál

Két megyére riasztást adtak ki

2021. november 2., kedd 06:43

Leginkább az eső jellemzi majd a keddet Magyarországon, ami egyes tájakon széllel párosul, ám a nap végére felszakadozik a felhőzet – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből. 

A met.hu oldalán olvasható, hogy kedden egy csapadékrendszer halad át az országon, ami miatt nagyobb mennyiségű (20 millimétert elérő) esőre leginkább a Dunántúl nyugati, délnyugati területein kell számítani. A csapadék döntő többsége az említett területeken a reggeli, délelőtti órákig várhatóan lehullik. Az Országos Meteorológiai Szolgálat két megyére (Vas megyére és Zala megyére) 

elsőfokú figyelmeztetést adott ki eső miatt.

Az előrejelzésükben olvasható, hogy túlnyomóan borult lesz az ég az országban, majd kora délutántól nyugat felől felszakadozik, csökken a felhőzet, így ott már néhány órára kisüthet a nap. A keleti határszélen ez csak késő este következik be. 

Sokfelé várható eső, zápor, a csapadékzóna napközben fokozatosan északkelet felé helyeződik,

miközben gyengül, késő este az északkeleti határt is elhagyja. A délkeleti szél megélénkül, majd átmenetileg északnyugatira fordul, és néhol megerősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 8 és 14 fok között alakul, de délen, délkeleten ennél enyhébb, míg az északi, északkeleti tájakon hűvösebb is lehet. 

Este az Észak-Alföldön még borult lesz az ég, eső is várható, de gyorsan elhagyja térségünket a csapadékzóna, és a felhőzet is csökken.

Másutt általában derült vagy kissé felhős lesz az ég, a Dél-Dunántúlon lehetnek még felhősebb tájak,

ahol egy-egy helyen kisebb eső is előfordulhat. A szél mindenütt délire, délnyugatira fordul, és időnként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet mínusz 1 és 6 fok között alakul.

Rovatok