Index Vakbarát Hírportál

Szexképekkel és videókkal zsarolta szerelmét egy somogyi férfi

2021. november 2., kedd 09:45

Vádat emeltek azzal a harmincas éveiben járó, letartóztatásban lévő férfival szemben, aki úgy próbált meg pénzt szerezni szerelmétől, hogy a róla készült szexképekkel és szexvideókkal zsarolta – tudatta a Somogy Megyei Főügyészség.

Az ügyészség kifejti, hogy a férfi és a nő között előbb alkalmi kapcsolat, majd szerelmi viszony alakult ki annak ellenére, hogy a nőnek volt párja. Néhány hónap után szakítottak, és a nő egy időre külföldre költözött. Azonban amikor a hölgy visszatért Magyarországra, megkereste a volt szeretőjét, akivel

közölte, hogy barátságon, illetve az alkalmi viszonyon túl nem akar komolyabb kapcsolatot, ám a férfi ebbe nem tudott belenyugodni.

A nehéz anyagi körülmények között élő, több személynek is tartozó és büntetett előéletű férfi nem bírta elviselni a szeretői státuszt, és úgy döntött, hogy bosszút áll, ha a szerelme az érzéseit nem viszonozza, ezért megzsarolta.

A megbántott férfi azzal fenyegette meg a nőt, hogy a kapcsolatuk alatt 

a birtokába jutott meztelen képeket, illetve videót elküldi a nő barátjának, illetve azokat közzéteszi a közösségi oldalakon,

ha nem fizet neki 100 ezer forintot, amit néhány napon belül már 500 ezerre emelt fel.

A zsarolás a nőben komoly félelmet keltett, ezért mivel a követelt összeget nem tudta rögtön előteremteni, így személyes találkozásuk alkalmával egy kisebb összeget próbált meg átadni a férfinek. Ezzel nem volt elégedett, a siófoki rendőrök azonban a helyszínről való távozása közben elfogták és őrizetbe vették.

A férfi különös visszaesőnek minősül, aki a zsarolást a korábbi börtönbüntetéséből engedélyezett feltételes szabadság hatálya alatt követte el, ezért az ügyészség börtönbüntetést és közügyektől eltiltást kért a Siófoki Járásbíróságtól.

Rovatok