Index Vakbarát Hírportál

Csak egy ideig fialt szépen a becstelen pénzmosás

2021. november 5., péntek 11:53

Itt a piros, hol a piros helyett, rejtsük el pénzecskénket játszott három ember. A Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség egyenesen azzal vádolja őket, hogy 2018 januárja és júliusa között, olyan, külföldről átutalt pénzösszegek bűnös eredetének a leplezésében működtek közre, amely céges bankszámláikon landolt. Azaz pénzmosás bűntettét követték el, a vád szerint, olvasható az ugyeszseg.hu portálon.

A vádirat szerint két férfi érdekeltségi körébe tartozó gazdasági társaságok bankszámláira ismeretlen elkövető által megtévesztett külföldi cégek hét alkalommal utaltak több tízmilliós nagyságrendű összegeket.

Az ügyészség szerint a vádlottak is tisztában voltak azzal, hogy az esetenként 10,5 millió és 154 millió forint közötti pénzek bűncselekmény folytán került a számláikra.

Olykor készpénzben vették fel az összegeket a céges számlákról, ám túlnyomó többségét internetbank útján, azonnali átutalásokkal és valótlan közlemények feltüntetése mellett céges és lakossági bankszámlák között körbeforgatták, majd az immáron legálisnak látszó összegeket ezután kaparintották meg. A férfiak összesen mintegy 200 millió forintra csaptak le. A vádirat szerint az egyik férfi „a bűnös eredetű összegekből” milliókat utalt át felesége magánszámlájára, aki a pénzt részben felvette, részben pedig bankkártyás vásárlások révén elköltötte, így az ügyészség őt is megvádolta pénzmosással.

Rovatok