Index Vakbarát Hírportál

Gansperger Gyula a Városháza-ügyről: Megfürdettek a mocsokban

2021. november 10., szerda 09:13

Gansperger Gyula neve is előkerült azzal az üggyel összefüggésben, amely szerint a budapesti városvezetés feltételezhetően a Városháza eladását tervezte. A Magyar Nemzetnek több próbálkozás után sikerült elérnie az üzletembert, és megkérdezték: valóban ő beszél-e azon a felvételen, amelyen egy 7400 négyzetméteres fővárosi ingatlan eladásáról esik szó. 

Nem is érdekli magukat, hogy én vagyok-e a felvételen vagy sem, hiszen már előtte megírták. Megfürdettek a mocsokban

– mondta Gansperger Gyula, aki nem cáfolta, hogy valóban az ő hangja hallgató a felvételen. A Magyar Nemzet szerint Gansperger hangja a telefonbeszélgetésben egyértelműen azonosítható volt annak a férfinak a hangjával, aki a felvételen hallható.

A hangfelvételen a férfi azt mondta: több millió forintot fizetett Berki Zsoltnak azért, hogy övé lehessen egy XXII. kerületi telek.

Annyit kért, hogy kössek vele egy megbízási szerződést. Kért kétmillió forint előleget, azt kifizettem neki. Utána, amikor ő megnyerte a pályázatot, ami ki volt írva július közepére, amiben megállapodtunk, én megcsináltam a pályázatot az én cégem nevében, beadtam. […] És két hét múlva mondták, hogy meg van nyerve. Jóváhagyta a Fővárosi Önkormányzat, bementünk az ügyvéddel, megírta a szerződést. […] Én kifizettem a Zsoltit

– hangzik el a felvételen.

Berki Zsolt egyben az egyik kulcsfigurája a Városháza tervezett eladásáról szóló ügynek is, mivel a Northern Rock Kft. tulajdonosának aláírása szerepel azon a szerződésen is, amellyel egy ingatlanirodát bíztak meg a budapesti Városháza értékesítésével. 

(Via Magyar Nemzet)

Rovatok