Index Vakbarát Hírportál

Ajándék itallal mérgezte meg apósát egy szentesi férfi

2021. november 10., szerda 06:41

Sörösüvegbe töltött fagyállóval mérgezte meg apósát egy 35 éves szentesi férfi, mert zavarta annak alkoholista életvitele – közölte a rendőrség.

Mint írják, ajándékként kapta azt az üveg italt egy szarvasi férfi, melytől szeptember 14-én rosszul lett, majd a kórházba szállítását követően, szeptember 26-án meghalt. Az egészségügyi intézményben kiderült, hogy fagyállót ivott, azt csomagolta be neki valaki úgy, mintha a születésnapjára készült ajándék lett volna. A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói rájöttek, hogy hogyan került hozzá a mérgező anyag és november 8-án elfogták és előállították az elhunyt férfi vejét.

A 35 éves szentesi férfi elismerte, hogy zavarta apósa alkoholista életmódja. Alapos tervet készített, és elsőként egyik ismerősétől fagyállót kért, amit beletette egy csatos sörösüvegbe, majd a palackot becsomagolta, és egy cédulára ráírta, hogy születésnapja alkalmából fogadja szeretettel. Miután elkészült a csomag, elment az apósához és átadta neki azzal, hogy az ajándék a postaládája előtt volt, ő csak felvitte a lépcsőházból, ha már meglátta, hogy ott van.

Másnap felhívta a felesége szüleit, érdeklődött a hogylétük felől, majd az anyósa rögtön mondta neki, hogy a férje rosszul lett és kórházba került – a férfi állítása szerint ekkor már megbánta, amit tett. A 35 éves szentesi férfit a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya előre kitervelten, aljas indokból elkövetett emberölés bűntett megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vette. 

(via Police.hu)

Rovatok