Index Vakbarát Hírportál

Vegyi anyaggal öntötte le diáktársát egy fiatal a Corvinuson

2021. november 11., csütörtök 15:10

Egy feltehetően zavart állapotban lévő hallgató vélhetően vegyianyag-tartalmú folyadékkal öntötte le egyik csoporttársát tanórán – adta hírül a Budapesti Corvinus Egyetem szerda esti közleményében. Mint írják, az egyetem értesítette az ügyben az illetékes hatóságot, és megteszi a szükséges belső intézkedéseket.

A közleményben olvasható, hogy az egyik szerdai tanórán egy vélhetően zavart állapotú hallgató különösebb előzmény nélkül öntötte le diáktársát feltehetően vegyianyag-tartalmú folyadékkal. A kiérkező rendőrök elvezették a bántalmazó diákot, csoporttársát pedig szakszerű orvosi vizsgálatra kísérték.

Az ügyben jelenleg is zajlik a rendőrségi vizsgálat, amelyhez a Corvinus egyetem minden támogatást megad a hatóságoknak. Ezzel párhuzamosan az egyetem a szükséges belső eljárást is elindítja

– olvasható a tájékoztatásban. Hozzáteszik, az incidens után az egyetem biztonsági szolgálata alaposan átvizsgálta a tantermet, ahol az eset történt, illetve az épület mellékhelyiségeit. A tanteremben és az átvizsgált mellékhelyiségekben semmi oda nem illő, gyanús tárgyat, eszközt nem találtak. Az egyetem felhívta továbbá a figyelmet, hogy hallgatói részére pszichológiai tanácsadást biztosít. Ha bárki úgy érzi, hogy nehéz helyzetben van, mentális támogatásra szorul, bátran kérjen segítséget.

Rovatok