Index Vakbarát Hírportál

Olyan időnk lesz, hogy könnyen felhúzhatja magát

2021. november 11., csütörtök 06:27

A köd, illetve a rétegfelhőzet kiterjedése napközben fokozatosan csökken. Több helyen naposra fordul az idő, azonban lesznek tartósan borult, párás és ködös területek is − derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

Számottevő csapadék nem várható, legfeljebb ködszitálás alakulhat ki néhol. A többnyire gyenge vagy mérsékelt szél az Észak-Dunántúlon helyenként megélénkül.

A legmagasabb nappali hőmérséklet a napos tájakon 10 és 13, a tartósabban borult, párás, ködös részeken 6 és 9 fok között várható. Késő estére mínusz 2 és plusz 6 fok közé hűl le a levegő.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztető előrejelzése szerint hajnalban ismét nagy területen számíthatunk tartós, sűrű köd kialakulására, elsősorban az ország északkeleti részén, a keleti országrészben, illetve a délnyugati megyékben. A délutáni órákra a legtöbb helyen lassan, fokozatosan feloszlik vagy megemelkedik a köd, de főként az északkeleti területeken néhol tartósan is rosszak maradhatnak a látási viszonyok. Tartós, sűrű köd miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat egyes szintű figyelmeztető jelzést adott ki az ország keleti felére, valamint három nyugati megyére is.

Péntek reggelre ismét ködös reggelre kell számítani. Az előrejelzés szerint egyes szintű figyelmeztetés lesz érvényben az ország szinte valamennyi területére.

Az orvosmeteorológiai előrejelzés szerint fronthatással nem kell számolni, azonban a magasban zajló melegedés miatt melegfront jellegű panaszok jelentkezhetnek az arra érzékenyeknél. Többek között fejfájás, a teljesítőképesség csökkenése, vérnyomásváltozás tapasztalható, de akár ingerlékenyebbekké is válhatunk.

Rovatok