Index Vakbarát Hírportál

A legtöbb nyugdíjas ma estig megkapja a prémiumot

2021. november 12., péntek 10:57

A tegnap megkezdett postai kézbesítéssel és a mai banki átutalással a nyugdíjasok többsége ma estig megkapja a nyugdíjkorrekcióval növelt havi nyugdíját és minden idők legnagyobb összegű nyugdíjprémiumát − közölte Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter.

Közösségi oldalán közzétett videoüzenetében elmondta, hogy a kormány azért tud nyugdíjprémiumot adni, „mert a gazdaság, a magyar emberek teljesítménye ezt lehetővé teszi”. A nyugdíjprémium idén minden eddiginél magasabb összegű, és mindenki a maximális 80 ezer forintot kapja meg.

Jövőre az érintettek a 13. havi nyugdíj kétheti összegét biztosan megkapják, de a kormány azon dolgozik, hogy annál többet, háromheti vagy akár a teljes összegű 13. havi nyugdíjat is ki tudja fizetni

− emelte ki a családokért felelős miniszter.

Mint arról korábban az Index is beszámolt, a kormány az 1,2 százalékponttal növelt összegű novemberi nyugdíj mellett egységesen 80 ezer forintos nyugdíjprémiumot is biztosít a nyugdíjasoknak. Összefoglalónkból mindent megtudhat, amit az emelésről és a nyugdíjprémiumról tudni érdemes.

Rovatok