Index Vakbarát Hírportál

Vádat emeltek két iráni férfi ellen garázdaság miatt

2021. november 12., péntek 11:13

Tavaly márciusban a koronavírus-fertőzés gyanúja miatt járványügyi zárlat alá helyezett két iráni férfi megtudta, hogy a kórházat nem hagyhatja el, ezért kiabáltak és erőszakosan viselkedtek, az erkélyajtót rángatták, a kórterem ajtaját rugdosták − olvasható a Fővárosi Főügyészség közleményében.

A vádlott egy 24 és egy 23 éves férfi, akik az egyik fővárosi kórházba kerültek. Mivel nem hagyhatták el a kórházat, hangoskodni kezdtek, ennek hatására pedig a kórházban lévő más iráni férfiak is hangoskodni kezdtek, átjártak egymás szobájába, egymás ágyába feküdtek, az ápolók és az orvosok utasítását pedig nem követték.

A két férfi a kórterem ablakán keresztül kimászott az erkélyre, és átmentek a többi kórterembe. Miután visszamásztak a kórtermükbe, azt akarták, hogy az egyik ápoló nyissa ki az erkélyajtót. Az ápoló ezt nem tette meg, ezért az erkélyajtót mindketten rángatni kezdték, majd kiabálva a kórterem ajtaját rugdosták.

A Budapesti IX. Kerületi Ügyészség a két külföldi férfival szemben garázdaság vétsége miatt nyújtott be vádiratot a Pesti Központi Kerületi Bíróságra. Az ügyészség a vádiratban indítványozta, hogy a bíróság büntetővégzéssel felfüggesztett fogházbüntetést szabjon ki velük szemben.

Rovatok