Index Vakbarát Hírportál

Horror karavánok után ezúttal egy horror autót kapcsoltak le a rendőrök

2021. november 13., szombat 11:05

A sokat látott rendőröket is meglepte annak az autónak az állapota, amelyet az egyik Borsod megyei településen állítottak meg. Úgy tűnt nekik, mint ha a jármű ketté volna törve, később kiderült, hogy a látszat nem csal – idézi fel az esetet honlapján a rendőrség.

November 11-én fél hétkor Sajószentpéteren, a Kossuth utcában állítottak le egy járművet a helyi egyenruhások, mert az előttük haladó autónak folyamatosan imbolygott a hátsó része.

Az ellenőrzésnél kiderült, hogy a gépjármű a közúti közlekedésre alkalmatlan volt. A futómű hídja leszakadt, és olyan mértékű volt a korrózió, hogy már nem lehetett hová visszafogatni.

A miskolci férfi az autója műszaki hibáját egy kenderkötéllel igyekezett „orvosolni”. A kötelet a vonóhorog kampóra erősítette, és az alvázon keresztül a vezetői ülés konzoljához kötötte. Így próbálta elkerülni, hogy ne essen ki a jármű alól a hátsó híd.

Mindezek mellett az is kiderült, hogy az október 6-án vásárolt gépjármű átíratása sem történt meg 15 napon belül.

Az 55 éves sofőrrel szemben a rendőrök szabálysértési feljelentést tettek, a balesetveszélyes gépjármű forgalmi engedélyét pedig bevonták.

Rovatok