Index Vakbarát Hírportál

Az utasok véleményét figyelembe véve készült az új vasúti menetrend

2021. november 13., szombat 14:42

Háromezren írták meg véleményüket az új vasúti menetrenddel kapcsolatban. Ez nem sok, ha azt nézzük, hogy 700 ezren utaznak bérlettel, viszont elég sok, ha azt is tudjuk, hogy egy minisztériumi háttérintézmény honlapján lehetett szavazni.

A MÁV-Start tájékoztatása szerint a fontosabb változások között szerepel például, hogy a pusztaszabolcsi és a hatvani vonalon végzett pályafelújítások hatására sűrűbb menetrendet vezet be a társaság, így csökkenek a menetidők.

Jelentősen javul Érd, Százhalombatta, Pusztaszabolcs és Dunaújváros vasúti kapcsolata a fővárossal. Csúcsidőben közlekedő gyorsított személyvonatokkal 20 perccel rövidebb lesz a menetidő Budapest és Dunaújváros között. Hatvanból és Gödöllőről Budapestre 15 perccel csökken az eljutási idő reggelenként az új zónázó vonatoknak köszönhetően. Esztergom és Süttő között jelentősen sűrűbb vonatközlekedés fogadja az utasokat: nyolc pár vonat munkanapokon.

Hétvégenként Budapest és Tatabánya között félóránként, Tatabánya és Oroszlány között óránként járnak a vonatok. Szombaton és vasárnap hosszabb útvonalon, Rákos és Piliscsaba között közlekednek az S76-os járatok. A G72-es gyorsított vonatok hétvégén is járnak az esztergomi vonalon. 

Emellett 

összesen harminc változtatást hajtottak végre, részben az elővárosi, részben a távolsági közlekedésben.

Akinek majd még lesz ötlete, hogy min lenne érdemes változtatni a vasúti menetrendben, annak jövő nyáron nyílik majd erre lehetősége.

via (magyarnemzet.hu)

(Borítókép: Róka László / MTI)

Rovatok