Index Vakbarát Hírportál

Újranyithat a leégett wellnessfürdő Nyíradonyban

2021. november 14., vasárnap 14:42

2022 tavaszán akár már újra vendégeket is fogadhat a Hajdú megyei egészségközpont, aminek tetőszerkezete október közepén vált a lángok martalékává – számolt be róla a Tények. 

Az Index korábban hírül adta, hogy október 17-én tűz ütött ki Nyíradony-Tamásipusztán lévő hotelben, ahol teljes terjedelmében égett az épület tetőszerkezete. Hatalmas volt a pusztítás, nem csoda, hogy a debreceni, a nyírbátori és a nyíradonyi hivatásos, valamint a szakolyi önkormányzati tűzoltókat a helyszínre irányították. A lángok méretét jól szemlélteti, hogy Hajdúböszörményből, Hajdúszoboszlóról, Nyíregyházáról, Berettyóújfaluból és Fehérgyarmatról is tűzoltókat küldtek a wellnessfürdőhöz.

A tűz mintegy három-négyezer négyzetméterre terjedt ki, melyet a földről hat, magasból mentőről pedig további három vízsugárral oltottak. A szállóból összesen nyolcvanöt embert kellett kitessékelni, akik egy melegedőbuszban húzták meg magukat.

Boros József a hotel tulajdonosa elmondta, hogy számos pozitív, biztató levelet kap a korábbi vendégeiktől és már csak miattuk is újjáépíti a wellnessfürdőt, aminek létrehozása élete álma volt és egyben fő életműve is egyszerre.

Rovatok