Index Vakbarát Hírportál

Napszemüvegre ma sem lesz nagyon szükség

2021. november 14., vasárnap 07:12

Az időjárás szinte lemásolja a tegnapit, a hét utolsó napján is szomorkás, borús, igazi őszi idő lesz, napsütésre ismét csak délkeleten élők számíthatnak – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből. 

A sűrű köd erősen csökkenti majd a látási viszonyokat, ám ez napközben folyamatosan javul majd. Főleg a Dél-Alföldön és a Duna tágabb környezetében elvékonyodhat, felszakadozhat a felhőzet. A Dunántúlon további eső várható szórványos jelleggel.

Többnyire mérsékelt marad az északi, északkeleti szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet a borult részeken 3, 8 fok, másutt 9, 13 fok között valószínű. Késő estére 2 és 7 fok közé hűl a levegő.

Az estéhez közeledve sem javul sokat a helyzet, felhők lesznek egész Magyarország felett, a különbség csak ezek sűrűségében lesz. Az igazán borult részek nagyobb eséllyel a Dunántúl nyugati felében, illetve északon, északkeleten fordulhatnak elő.

A borult tájakon szitálás előfordulhat. Többnyire gyenge marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet mínusz 5 és plusz 4 fok között alakul, a kevésbé felhős tájakon fagyhat.

Riasztástól és fronthatástól nem kell tartani, tegnaphoz hasonlóan az időjárás ma is fáradékonyságot, a koncentráció csökkenését, sőt ízületi fájdalmakat okozhat.

A közlekedőknek is ugyanúgy ajánlott a fokozott figyelem, különösen délelőtt, amikor a látási viszonyok a legrosszabbak lesznek.

Rovatok