Index Vakbarát Hírportál

Hamarosan megszólal Orbán Viktor

2021. november 14., vasárnap 07:00 | aznap frissítve

Ma tartja 29. tisztújító kongresszusát a Fidesz, itt szavaznak a pártelnökről és a négy alelnök személyéről – tájékoztatta az MTI-t Hollik István, a párt kommunikációs vezetője.

A kongresszust Budapesten, a Hungexpo területén tartják. Több mint kétezer résztvevővel számolnak, 1472 küldött érkezik több mint 800 településről, az ország minden pontjáról – mondta el Hollik István. Hozzátette: rajtuk kívül még mintegy hatszáz meghívott vendéget várnak, diplomatákat, tudósokat, művészeket és sportolókat.

Hollik István hangsúlyozta: a kongresszuson minden járványügyi szabályt betartanak, a résztevők közül mindenki be van oltva.

A délelőtt 10 órakor kezdődő esemény házigazdája Koncz Zsófia országgyűlési képviselő és Zsigó Róbert államtitkár.

A tisztújító kongresszuson a küldöttek szavaznak a pártelnökről. Erre a posztra az egyedüli jelölt Orbán Viktor miniszterelnök, akit legutóbb két éve választották elnöknek a küldöttek. Orbán Viktor 1993–2000 között, illetve 2003 óta a Fidesz elnöke.

A párt alelnökei közül újraválaszthatják Kósa Lajost, Kubatov Gábort és Németh Szilárdot, ugyanakkor a családügyi, tárca nélküli miniszteri posztot betöltő Novák Katalin helyére új alelnököt választanak. Erre a posztra sajtóértesülések szerint Gál Kinga európai parlamenti képviselő a legesélyesebb jelölt.

Hollik István elmondta: a kongresszuson beszédet mond Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter, Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter, Varga Judit igazságügyi miniszter, Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára, Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium államtitkára, Gyopáros Alpár, a Magyar Falu program kormánybiztosa, Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti delegációjának vezetője és Kocsis Máté országgyűlési frakcióvezető is. Végül fél három körül a megválasztott pártelnök mondja el elnöki beszédét.

Hollik István a Kossuth rádió vasárnap reggeli műsorában elmondta: a Fidesz kongresszusának egyik legfőbb üzenete, hogy folytatni kívánják az elmúlt tíz évben megkezdett munkát. Hozzátette: a kihívásokra, úgymint a koronavírus vagy a migráció, egyedül egy stabil alapokon álló nemzeti kormány képes megfelelő válaszokat adni.

A Fidesz tisztújító kongresszusáról élő tudósítással jelentkezik az Index.

A miniszterelnök délelőtt szelfivel jelentkezett a helyszínről a Facebook-oldalán. A bejegyzéshez azt írta:

Újra együtt!

(Borítókép: Orbán Viktor 2019. szeptember 29-én. Fotó: Szigetváry Zsolt / MTI)

Rovatok