Index Vakbarát Hírportál

Elítélték a tyukodi polgármestert

2021. november 17., szerda 22:15

A Mátészalkai Járásbíróság szemérem-, valamint testi sértés vétségében bűnösnek mondta ki Tyukod polgármesterét, Czibere Józsefet – számolt be az ítéletről az RTL Klub híradója.

Korábban az Index is írt róla, hogy a polgármester hónapokon át zaklatta és fenyegette munkatársait. A település anyakönyvvezetője, Németh-Kiss Pálma több mint négy évvel ezelőtt jelentette fel a férfit, aki elmondása szerint fogdosta.

A nyomozás hónapokig tartott, végül bizonyítékok hiányában zárták le. Az ügyészség ugyanakkor megállapította, hogy a rendőrség hibázott. Így a bíróságra került az ügy, ahol Czibere József végig tagadott.

A bíróság végül bűnösnek találta a településvezetőt, aki távol maradt az ítélethirdetéstől, és 300 ezer forintos pénzbírságot is kiszabott. Németh-Kiss Pálma azt mondta: szigorúbb büntetésre számított, többek között annak kimondására, hogy Czibere József méltatlan a polgármesteri tisztségre. A nő ezért súlyosbításban bízik.

Helmeczy László, a sértett ügyvédje szerint nem arányos az ítélet a polgármester tettével. Az ítélet nem jogerős, a városvezető védője felmentésért fellebbezett.

Rovatok