Index Vakbarát Hírportál

Hat és fél hónapos kislányát verte meg egy férfi Kaposváron, mert nem tudott pihenni tőle

2021. november 19., péntek 21:27

Brutálisan megverte hat és fél hónapos kislányát egy 25 éves férfi Kaposváron. A gyanú szerint ököllel ütötte, mert a sírása miatt nem tudott pihenni. Az RTL Klub híradója szerint a kislányt csak napokkal később vitték orvoshoz, ahol kiderült, hogy betört a koponyája. 

Kollégáim a kiskorú veszélyeztetése miatt mindkét szülőt gyanúsítottként hallgatták ki. Az édesapát súlyos testi sértéssel is gyanúsítják. Őt őrizetbe vették és kezdeményezték letartóztatását. Az édesanya szabadlábon védekezhet

− mondta Batta Zsolt Iván, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Az apa és élettársa négy közös gyereket nevel. A férfi múlt csütörtökön támadta meg a csecsemőt, mert pihenni akart, de felidegesítette a gyerek sírása. Amíg a gyerek édesanyja kiment a szobából, hogy tápszert készítsen, addig az apa ököllel többször is megütötte a babát.

A bántalmazást az anya is látta, de csak napokkal később vitte orvoshoz a gyereket. Az orvosi vizsgálatból kiderült, hogy a gyerek súlyos sérüléseket szerzett, a koponyája betört. A csecsemőt azóta is kórházban ápolják.

A rendőrség szerint nem ez volt az első eset, hogy a férfi bántalmazta a kislányt. Három hónappal ezelőtt szintén megverte a gyereket, akinek látható sérülései voltak, de a szülei nem vitték orvoshoz.

Az RTL Klub információi szerint a gyereket kiemelték a családból, a szülők felügyeleti jogát szüneteltetik. A másik három gyerek ügyében szintén elindult a gyámügyi eljárás. Az apa letartóztatásáról szombaton dönt a bíróság.

Rovatok