Index Vakbarát Hírportál

Kedd óta nem oldódott meg a ceglédi vasútvonalon keletkezett probléma

2021. november 19., péntek 09:11

Pénteken is dolgoznak Kőbánya-Teher állomáson a biztosítóberendezés javításán a szakemberek, ezért a következő, korábban meghirdetett közlekedési rend néhány kivétellel érvényben marad – számolt be róla a Mávinform. 

Az Index hírt adott róla, hogy kedd estétől a biztosítóberendezés hibája miatt a ceglédi vonal fővárosi szakaszán 30-50 perccel megnövekedett a menetidő, emellett vonatkimaradásokkal is számolni kellett. Csütörtökön arról számolt be a hazai vasútcég, hogy két nap alatt nem sikerült a hiba kijavítása, ezért a Kőbánya-Teher állomáson a bevezetett korlátozások aznap is érvényben maradtak. A Nyugati pályaudvar és Kőbánya-Kispest közötti szakaszon 20-30, esetenként 30-40 perccel is hosszabbodott meg a vonatok menetideje.

A legfrissebb közleményében már arról informál a vasúttársaság, hogy péntekre várhatóan már csökken a késések mértéke, de 10-20, esetenként 20-30 perccel hosszabb menetidőkre továbbra is számítani lehet a ceglédi és a lajosmizsei elővárosi vonalakon, valamint a debreceni, szegedi vonalakon.

A nagyobb késések és torlódások megelőzése érdekében több vonat rövidebb útvonalon közlekedik, vagy kimarad a menetrendből a Budapest–Cegléd–Szolnok- és a Budapest–Lajosmizse-vonalon. 

(via Mávinform)

Rovatok