Index Vakbarát Hírportál

Novák Katalin: Magyarország a világelsők között a családokra fordított támogatások GDP-arányos összegével

2021. november 20., szombat 11:31 | aznap frissítve

A gyermekeknek joguk van az őket megillető gondoskodáshoz; jólétük legfontosabb feltétele az őket felnevelő szerető családok biztonsága. Ezért a gyermeket tervező és nevelő családok továbbra is biztosak lehetnek abban, hogy a kormányzat minden életszakaszban segítséget és támogatást nyújt nekik – hangsúlyozta a családokért felelős tárca nélküli miniszter szombaton, a gyermekek világnapja alkalmából.

A kormány 2010 óta azon dolgozik, hogy ne csak a gyermekek világnapján, hanem minden egyes napon jó legyen gyereknek lenni

– fogalmazott Novák Katalin, aki szerint ezt szolgálja egyebek mellett

A legújabb elemként ide sorolta a gyed maximális összegének növelését, a gyod összegének felemelését a minimálbér szintjére és azt, hogy a gyermeket nevelő szülők 2022-ben visszakapják az idén befizetett személyi jövedelemadójukat.

Magyarország a világelsők között van a családokra fordított támogatások GDP-arányos összegével, amely jövőre már eléri a 6,2 százalékot

– mutatott rá a miniszter, hozzátéve, hogy a kormányzat az eddigi vívmányok megerősítésén és további bővítésén dolgozik. 

Rovatok