Index Vakbarát Hírportál

Merkely Béla elmondta, melyik a legjobb oltás

2021. november 21., vasárnap 18:34

A november 22. és november 28. között meghirdetett, országos oltási akcióhét alatt a Semmelweis Egyetem négy oltópontja jelentősen megemelt kapacitással működik majd – olvasható a Semmelweis Egyetem szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében.

A Szputnyik V kivételével minden oltóanyag rendelkezésre áll. A legjobb oltás az, amely a vállunkban van

– mondta Merkely Béla, az egyetem rektora.

Varga Péter, az Ellátásszervezési Igazgatóság igazgatója tájékoztatott, hogy szerdától vasárnapig még egy további helyszínt is kinyitnak erre az időszakra annak érdekében, hogy a harmadik oltás iránti megemelkedett lakossági igényt ki tudják elégíteni – olvasható az egyetem oldalán.

A kormány hétfőtől vasárnapig tartó oltási akcióhetet tervez jövő hétre. A kórházi oltópontokon reggel hét és este hét óra között bárki felveheti a koronavírus elleni védőoltást. A tájékoztatás szerint az akcióban 101 megyei és városi kórház vesz részt. Az, hogy ki vehet részt az oltási akcióhéten, és milyen dokumentumok szükségesek az oltás felvételéhez, összefoglaló cikkünkből kiderül.

Mint arról az Index is beszámolt, az egyre romló járványhelyzet miatt a magyar kormány további szigorításokat jelentett be csütörtökön. Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a kormányinfón részletezte, hogy 

Az erről szóló kormányrendelet egy nappal később jelent meg a Magyar Közlönyben. Az új szabályok szombattól életbe léptek, azonban hétfő az első hétköznap, amikor ezekre már nagyon oda kell figyelni. A járványügyi szigorítás részleteiről itt írtunk részletesen.

Rovatok