Index Vakbarát Hírportál

Társkeresőn csalt ki majdnem tízmilliót a meghódítására törekvő férfiaktól

2021. november 22., hétfő 11:44 | aznap frissítve

Negyvenhárom férfit károsított meg egy 44 éves karcagi nő, aki másfél év alatt uszkve kilenc és fél millió forintot csalt ki kiszemeltjeitől.

Az asszony társkereső oldalon csalta lépre áldozatait, akiket változó nagyságú összegek begyűjtése fejében mindössze egy képzeletbeli időutazásra vitt. A középkorú nő ugyanis magát jó két évtizeddel visszafiatalította, azaz lánykori képeit küldte el a potenciális társjelölteknek, mintha a fotók napjainkban ábrázolnák őt.

A kapcsolatfelvétel közben a nő úgy intézte, hogy szót ejthessen kétségbeejtő anyagi állapotáról, és különféle indokokkal pénzt kért kölcsön, mihamarabbi visszafizetést ígérve. A lovag-aspiránsok hallgatták a történeteket, és gavallérosan küldték is a pénzt az állítólagos kiadások fedezésére, úgymint:

Amint az átutalt „gyorssegélyek” megérkeztek, a karcagi asszony azonmód el is tűnt magánhitelezői látóteréből, teljességgel elérhetetlenné válva számukra. Végül egy paksi férfi tett ellene tavaly feljelentést, de a nő ezután sem állt le, rendőrségi kihallgatását követően is folytatta szélhámoskodását.

Az asszonyt idén novemberben ismételten gyanúsítottként hallgatták ki a Paksi Rendőrkapitányságon, ahol összesen 43 férfi átejtését rótták a terhére. Csalás bűntett elkövetése miatt indult ellene büntetőeljárás, őrizetbe vették, és a Szekszárdi Járásbíróság most elrendelte letartóztatását.

Rovatok