Index Vakbarát Hírportál

Új szintre lépett az ellenzéki összefogás

2021. november 22., hétfő 17:52

Újra ülésezett a hatpárti (DK, Jobbik, Momentum, MSZP, LMP, Párbeszéd) ellenzéki szövetség, kiegészülve hetedikként a Márki-Zay Péter által vezetett Mindenki Magyarországa Mozgalommal.

Az ellenzéki szervezetek vezetői budapesti megbeszélésükön elfogadták a kampány közös döntéshozatali és végrehajtási kereteit, megalakították a közös kampánytanácsot. Közleményükből az is kiderül, hogy a megbeszélést Márki-Zay Péter miniszterelnök-jelölt vezette.

Az egyesült ellenzék vezetői konszenzussal elfogadták, hogy közös kampányt folytatnak, amelynek irányítója a kampánytanács lesz, ebben mindegyik szervezet képviselteti magát.

A kampánytanács feladata a 2022-es országgyűlési választásokra való felkészülés szervezése és a kampány lebonyolítása. Az összefogás vezetői legközelebb december elején ülnek össze.

Márki-Zay Péter a közelmúltban megnevezett néhány tagot szakértői csapatából. A közös program egyes pontjai már ismertek, ilyen az euró bevezetése és az Európai Ügyészséghez való csatlakozás, de a közös lista véglegesítésére valószínűleg 2022 elejéig várni kell.

Rovatok