Index Vakbarát Hírportál

Kisüt a nap, de attól még nagyon fogunk fázni

2021. november 23., kedd 06:36

Kedden kiderül az ég Magyarország felett, és a borult időt napsütés váltja fel, még esőtől sem kell tartani, ám az északi, északnyugati részeken az erős szél csökkenti majd a hőérzetet – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat időjárás-előrejelzéséből. 

A hét második napján az ország nagy részén napos, gyengén felhős időre van kilátás, de a Duna–Tisza közén, illetve a déli megyékben eleinte még sok felhő lehet, ott majd csak délután csökken a felhőzet és derül ki az ég; csapadék sehol sem várható. Az északi, északkeleti szél a Dunántúlon és a Tiszántúlon élénk lesz, majd délután mérséklődik a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet 5 és 9 fok között várható. Késő estére −4 és +2 fok közé hűl le a levegő. 

Az esti órákra párássá válik a levegő, egyes részeken köd is képződik. A légmozgás gyenge lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában −1 és −6 fok között alakul, de a fagyzugos részeken hidegebb, a belvárosi, a tóparti, illetve a magasabban fekvő területeken pedig enyhébb lehet a hajnal. 

A napsütés mellett jó hír, hogy nem kell fronthatással számolni, és ez az általános közérzetre is hatással lesz. Azonban a sokfelé előforduló erős szél okozhat fejfájást, egyeseknél akár feszültséget is. 

A reggeli elsősorban délnyugati országrészben lévő esőzés miatt továbbra is fokozott óvatosság ajánlott az utakon közlekedőknek, aztán ahogy a nap országszerte kisüt, a burkolatok megszáradnak, ám a már említett erős széllel is érdemes kalkulálni, ami okozhat problémákat a járművek menetstabilitásában. 

Szerdán sem kell búcsúznunk az oly szeretett napsugaraktól, ám a reggeli és a napközbeni hőmérséklet is alacsonyabb lesz a keddinél, a délnyugati völgyekben a fagy sem kizárt a hét közepén. 

(via Országos Meteorológiai Szolgálat)

Rovatok