Index Vakbarát Hírportál

Két embert elküldtek az MTI-től, erre még hárman felálltak

2021. november 23., kedd 17:09

Elbocsátották a Magyar Távirati Iroda (MTI) két munkatársát, emiatt hárman felmondtak, és többen is fontolgatják.

Bár az MTI-t az ernyője alatt tudó közmédia, a Duna Médiaszolgáltató Zrt. vezetése hangsúlyozta, hogy senkit sem bocsátanak el az átszervezés során, és csupán néhány szervezeti egységet vonnak össze hatékonyságnövelés miatt, ehhez képest rövid időn belül két embert is elküldtek – a múlt héten Pietsch Juditot, az MTI külpolitikai rovatának egyik vezető szerkesztőjét.

A Duna Médiaszolgáltató Zrt. Pietsch Judit elbocsátásakor a már említett átszervezésre hivatkozott.

Különösen visszásnak tartják a dolgozók Pietsch Judit távozását, mert a külpolitikai szerkesztőség egyik legkiválóbb fiatal munkatársa volt, aki egyben sokoldalúságával is kiemelkedő szerepet játszhatott volna az összevont szerkesztőség munkájában

– írja Dobos Menyhértnek, a Duna Médiaszolgáltató Zrt. vezérigazgatójának címzett levelében a szakszervezet, miközben értetlenül állnak az előtt, hogy miközben meg akarják erősíteni a külpolitikai szerkesztőséget, nagy teherbírású, gyakorlott embert küldenek el onnan.

A két elbocsátást a munkatársak nem nézték jó szemmel, hárman – Pietsch Lajos, Pietsch Judit édesapja, Petky József volt belgrádi tudósító és Garzó Ferenc volt római és bukaresti tudósító – már fel is mondtak, de mások is fontolgatják, hogy követik a példájukat.

(Media1)

Rovatok